“Südlü peçenyenin hazırlanması

Südlü peçenyenin hazırlanması

Tərkibi:
  • 200 qr. şəkər tozu
  • 2 ədəd  yumurta
  • 150 ml. süd
  • 150 qr kərə yağı
  • 2 ç. q. qabartma tozu
  • 450 - 500 qr un
  • Şəkər pudrası
  • 2 paket vanilin

Hazırlanması:

Yumşalmış yağ çalınır. Üzərinə şəkər tozu və vanil əlavə edib, yaxşıca çalırıq. Sonra yumurta əlavə edirik. Daha sonra südü də əlavə edib, mikserlə çalmağa davam edin.  Unla qabartma tozu qarışdırılır və əlavə edilib xəmir hazırlanılır. Xəmirimiz hazırdır. Sonra yayırıq. 5-7 mm. qalınlığında yayıb, forma ilə kəsin. Yağlı kağız sərilmiş listə yığıb, 180 dərəcədə 20 - 25 dəqiqə, hazır olana qədər bişirilir.


Məqalə xoşuna gəldi? Elə isə "Bəyən" düyməsinə bas!

Şərh yaz, fikirlərini bölüş!