“Mərci kotleti

Mərci kotleti

Ərzaqlar:

- 2 su stəkanı su,

- 1 su stəkanı yarma,

- 1 su stəkanı qırmızı mərcimək,

- 1 çay stəkanı zeytun yağı,

- 2 ədəd orta boy soğan,

- 1 şorba qaşığı tomat pastası,

- 1 şorba qaşığı bibər pastası,

- 1 çay qaşığı narşərab,

- 1 şorba qaşığı limon suyu,

- Yarım dəstə cəfəri,

- Qara bibər,

- Duz.

Hazırlanması:

Mərcini yuyub içinə suyu əlavə edək və bişirək. İçinə yarmanı əlavə edək və ağzını bağlayıb dəmləndirək. Soğanları incə-incə doğrayıb zeytun yağında qovuraq. İçinə tomatı əlavə edək və qarışdıraq. Cəfərini incə-incə doğrayaq. Mərcili bulqurlu qarışığın içinə soğanlı tomatlı qarışığı, cəfərini, ədviyyatları, duzu, limon suyunu və nar turşunu əlavə edək və yaxşıca yoğuraq. Hazırladığımızdan kiçik parçalar qoparıb forma verək. 


Məqalə xoşuna gəldi? Elə isə "Bəyən" düyməsinə bas!

Şərh yaz, fikirlərini bölüş!